КАКВО ПРЕДЛАГАМЕDesigned by:
Web design Ivan Martinov

КЛИНОВИТ (ЗЕОЛИТ) ПДФ Печат Е-мейл

 

Специфика:

На микроскопско ниво минералът формира скелет със структура, наподобяваща пчелна пита. Тази структура му осигурява електрично реактивна повърхност от над 450 кв.м. на грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност клиноптилолитът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптилолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Безкрайно благодатна тема за учените е да изследват защо водата, обработена с клиноптелолит, нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Жителите на Източните Родопи употребяват йонизирана с клиноптилолит вода и не познават болести като язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно съдовата и нервната система. И още нещо – никой от тях не е чувал за инфаркт или инсулт.

Приложение:

Пакетче от 90 гр. се изсипва в 5 литра нехлорирана вода. След 8 часа тя е готова за пиене. Денят се започва с чаша вода, изпита на гладно. След това се поема толкова, колкото човек желае - колкото повече, толкова по- добре. Когато водата започне да свършва, съдът се напълва отново. След 3 месеца минералът трябва да се замени с нов.

Съдържание:

силициев диоксид, натрий, калий, калций, алуминий, вода.

Внимание:

клиновитът за лечебни цели отговаря на определени изисквания и минава специална термична обработка, която може да се постигне само в лаборатория! Регистрираната търговска марка е с розов етикет, двойна целофанена опаковка и в указанието за ползване  има телефон за консултации.

Допълнителна информация:

СУПЕР МИНЕРАЛЪТ ЗЕОЛИТ

Екип от европейски учени за пръв път успяха да разкрият химичната структура на минерала зеолит на 22 юни 2008 г. с помощта на ретгеноскопско изследване.

Зеолитът е порест минерал с бял цвят, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Поради действието си на молекулно сито той има изключително широко и разнообразно приложение. Ефективността и селективността на зеолитите зависят от разпределението на алуминиевите атоми и от размера на порите в решетката. При синтетичните му разновидности размерите на зърната са в пъти по-малки – едва няколко микрометра, докато зърната на природните зеолити са от порядъка на милиметри.

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Зеолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен. Това очиства организма от отровни вещества. Именно тази структура придава на зеолитите уникални свойства:

 много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий;
 високи сорбционни свойства към амония и някои органични съединения;
 абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;
 абсорбция спрямо тежки метали - олово, цинк, хром и др.;
 способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита;
 способност да изсушава газовете.

Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате тази добавка и в същото време не поемате достатъчно течности, има опасност да получите обезводняване, поради увеличаване на концентрацията и затруднената циркулация на кристалните структури. За да се изхвърлят от организма отровите, е необходимо да се пият достатъчно течности.


ПРОМИШЛЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ:

 Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние, поради наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма.
 Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
 Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
 В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
 Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини от разнообразни примеси.
 Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
 Обезмирисява идеално различни субстанции.
 Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др.
 Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
 Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
 Използване се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци.

Естествените зеолити се използват много по-рядко поради по-ниската си чистота, но са подходящи за третиране на ядрени отпадъци. След катастрофата в Чернобил тонове зеолит са били разпръснати за почистване на замърсената територия около централата.
Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

ЛЕЧЕБНИЯТ МИНЕРАЛ ИМА СТРУКТУРА НА ПЧЕЛНА ПИТА

Брус Мак Дъгал - един от големите изследователи на качествата на зеолита пише, че на микроскопско ниво се вижда, че минералът формира скелет със структура на пчелна пита. Тази високопорьозна структура осигурява много обширна електрично реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност зеолитът да привлича и задържа катийони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Като си представим, че най-големите замърсители днес – мед, цинк, олово, въглероден двуокис и серен двуокис, са катийони, можем да си представим всъщност каква работа върши минералът.

БЪЛГАРСКИЯТ ЗЕОЛИТ

В България има богати находища на естествен зеолит – клиноптилолит – в района на Кърджали – т.нар. туфи (с. Бели пласт).
„Бентонит” АД произвежда четири марки зеолит от различни фракции, предназначени за селското стопанство и за пречистване на промишлени и битови отпадни води, където особено успешно улавя тежките метали.

ЗАЩО В РОДОПИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДЪЛГОЛЕТНИЦИ?

Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на клиноптилолит, почти нямат здравословни проблеми и този факт сам по себе си заслужава подобаващо внимание. Досега причините за дълголетието на тези хора се търсеха в чистия въздух, киселото мляко и здравословната им храна. Всеизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда; консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в цялата страна, защото кравите в този район на планината се отглеждат предимно за месо, а не за мляко. А с храна, която ядат местните жители, не всеки би могъл да опази стомаха си здрав – основно пържени мекици и консервирано в буркани месо, голяма част от мъжете системно употребяват концентрирани напитки и цигари.

От само себе си се налага изводът, че причината за изключителното здраве на тези хора се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят от телата им и по никакъв начин не им пречат да се чувстват перфектно до дълбока старост. И основната причина за това е водата, която тече от техните чешми. Вода, йонизирана по естествен начин със зеолит. 

КАКВИ СА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЗЕОЛИТА?

Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водна среда, клиноптилолитът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Вода, обработена със зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи йонизирана със зеолит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система.
Минералът предпазва от най-различни заболявания - язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози.

Минералът, представлява фино “сито”, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества:

 притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и от тежките метали олово, цинк, хром.
 свързва и елиминира амоняка от клетките, както и нитрозамините;
 елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти) 

КЛИНОПТИЛОЛИТ

Зодия: Няма зодиакален знак.
Чакра: Не е обвързан с определена чакра.
Цвят: сив, сивозеленикав, розов и синкав
Облик: плътни масиви; при раздробяване - късове с
неправилна форма
Химически състав: вид зеолит, алумосиликат. Кристалната му решетка е прорязана от микрокухини и канали, запълнени с водни молекули и нестабилно закрепени най-често калиеви и натриеви йони. Притежава свойството да обменя йоните си с други от средата, в която е поставен. Това въздействие, което може да бъде и селективно, го е направило най-използвания за различни цели минерал през изминалите сто години.

Твърдост: между 3 и 5
Находища: над 1000 находища в повече от 40 страни;

България е на едно от първите места в света по запаси на качествен клиноптилолит - над 10 милиарда тона в Източните Родопи. Търговски вид: Добива се промишлено, основно за износ.

Приложение:

Почти няма област от икономиката, в която този минерал да не се използва. Внася се в почвата като
носител на хранителни съставки и адсорбатор на тежките йони в нея. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние. То се постига от наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма. Използва се за очистване на водата от амонячен азот. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител. В пастите за зъби замества редица вредни компоненти. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори, зехтини от разнообразни примеси. Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия. Обезмирисва идеално различни субстанции. Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали-кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности. Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост. В много публикации е обявен за минерал на 20 век заради изключителните му качества.

Лечебни свойства:

Вода, йонизирана с клиноптилолит, оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки, нормализира кръвното налягане. Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване, предизвикано от нервни проблеми: 150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене леко затоплена. За постигане на лечебен ефект при изброените проблеми е необходимо да се употребява ежедневно клиноптилолитова вода. За целта е нужно минимум 90 грама клиноптилолит да престои най-малко 8 часа в съд с питейна вода, необработена с хлор. Минералът може да въздейства върху водата близо три месеца, след което трябва да се замени.

ВНИМАНИЕ:

Използваният за лечебни цели клиноптилолит трябва да отговаря на определени условия: чистота, процентно съдържание, термообработка и др.

Други указания:

Водата се пие по всяко време на деня. Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления при нейната употреба. През първите няколко дни след започване на терапията е възможно да подейства диуретично. При наличието на замърсявания в бъбреците и жлъчката може да се появят болки в тази област, които скоро отзвучават.

Клиноптилолитова вода може да се пие неограничено време.

ПРЕДАВАНЕ ЗА МИНЕРАЛИТЕ И ЗА КЛИНОВИТ "На Кафе" - По Нова Телевизия - темата за минералите започва от 24 минута 19 секунда

На кафе - Клиновит

 
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting